Flera NFL spelare på rad

NFL spelare som är värda sin vikt i guld

Om du blir framgångsrik i NFL kan du räkna med att du blir både känd och ekonomiskt oberoende. Det finns flera NFL spelare som spelar i amerikanska fotbollslag som har vunnit Super Bowl och som idag kan skryta med en imponerande förmögenhet. De är med andra ord värda sin vikt i guld. Dock är det ägarna av klubbarna som hamnar i topp när de rikaste ska rankas.

Tom Brady

Det finns en spelare som sticker ut och det är Tom Brady. Som NFL spelare vann han Super Bowl hela sex gånger med sitt forna lag New England Patriots. Det är alltså ett av flera NFL spelare. År 2021 vann han igen med sitt nya lag Tampa Bay Buccaneers. Det är verkligen en spelare som har en otrolig vinnarskalle. Han är även känd för att vara kontroversiell utanför planen och skapar ofta rubriker.

Tom Brady kan ses vara NFLs motsvarighet till en spelare som Cristiano Ronaldo. Det står nu klart att VM för herrar i Tyskland 2023. Frågan är dock om vi kommer få se Ronaldo och Messi eller om det är dags för nya spelare att ta vid. Kanske vår egen Alexander Isaak?

NFL spelare är ofta kontroversiella

De framgångsrikaste NFL spelarna skapar inte bara stora rubriker på planen. De brukar även dejta kända profiler och dra till sig uppmärksamhet på andra sätt. Många har även stora reklamkontrakt där de drar in en rejäl slant. En spelare som går emot strömmen är Peyton Manning. Hans sägs vara värd 250 miljoner dollar och hade ett stilla familjeliv vid sidan av fotbollen. Numera är han dock pensionerad och är involverad i olika mediaprojekt.

Peyton Manning har en bror som är nästan lika känd. Han heter Eli Manning och spelade i New York Giants hela sin karriär. Han tog hem två prestigefyllda guldpris i form av två Super Bowls. Båda gångerna räknades hans Giants som ”underdogs” vilket gjorde bedriften ännu större. Även han är idag pensionerad och gör TV tillsammans med sin bror.

Finns det svenskar som lyckats i NFL?

NFL är en sport som är väldigt förknippat med USA och det är få svenskar som har blivit NFL spelare på heltid. Du kan som som spelare få åka dit och prova lyckan. Det hände till exempel Sebastian Johansson och David Hedelin. Dock lyckades ingen av dem skapa sig någon bestående karriär borta i staterna. Det är något vi väntar på ur svensk synvinkel.

Om svenskar åker över till USA spelar de ofta amerikansk fotboll på collage vilket är den lägre nivån. Vägen till NFL kan vara väldigt lång därifrån oavsett hur talangfull du är.

Etiketter: