Broncos Bar

Barer inspirerade av Broncos

Det finns mer än en Broncos Bar i världen och alla kanske inte har tagit sin inspiration från sportlaget Broncos, men de har ofta ett Vilda västern tema. Bronco betyder oinriden häst eller vild häst och de hittas ju oftast just i ”The Wild West”. Tidigare kunde du hitta Broncos Bar i Stockholm, men den är tyvärr permanent stängd. Baren och restaurangen låg på Tegnérgatan och serverade såväl kött som fisk och goda desserter. I Broncos gamla lokaler ligger nu istället Bistro Leoparden, en pizzarestaurang med napolitansk pizza.

Det finns inga andra svenska restauranger inspirerade av Broncos men man kan aldrig veta vad som dyker upp i framtiden. En populär amerikansk restaurang i Stockholm är kedjan Texas Longhorn, som har flera restauranger runtom i Sverige.

Bartender blandar en drink i baren

Broncos Bar and Grill i Texas

Om du befinner dig i USA och vill besöka en Broncos Bar kan du ta dig en tur till Broncos Bar and Grill i Texas, som egentligen heter Broncos Sports Bar and Grill.
Den amerikanska restaurangen har en meny inspirerad av amerikansk fotboll med kategorier som Souper Bowls, Hall of Fame Burgers och All Star Sandwiches. De har även ett stort utbud öl att erbjuda sina besökare. Om du befinner dig i Texas är restaurangen och baren verkligen värd ett besök.
Vänner skålar i champagne

Broncos Bar i England

Du behöver inte åka till USA för att besöka en Broncos Bar eller Broncos restaurang, det finns nämligen en i Sheffield i England. Den heter Broncos Rodeo och är en amerikansk restaurang med inspiration från delstaten Texas. Det är en unik bar och restaurang som bjuder på allt från rodeo till speciella drinkar.

På menyn hittar du saftiga stekar och gigantiska burgare, du kan till och med komponera din egen hamburgare. Självklart erbjuder de rodeo där du kan sitta upp på den mekaniska tjuren, allt för en autentisk amerikansk känsla. Broncos Rodeo är så nära USA du kan komma i England.
Hamburgare med ägg och lökringar

Sportsbarer i Stockholm

Eftersom Broncos Bar i Stockholm är nedlagd kanske du vill hitta en annan amerikansk bar, eller sportsbar, i Stockholmsområdet. Offside Sportsbar är ett alternativ, som erbjuder amerikansk mat på tre platser i Stockholm. Dessutom kan de visa upp till 12 matcher samtidigt och deras motto är ”more than just a sportsbar”. På menyn finns hamburgare, stora stekar och en stor mängd olika drinkar.
Vi svenskar får alltså hålla till godo utan en Broncos Bar för tillfället, men det finns gott om alternativ för dig som är ute efter mat som smakar Vilda västern och har en amerikansk känsla. All Star Bar är ett av alternativen som både finns i Jakobsberg och på Coop Arena, där kallar de sin mat för Junkfood De Luxe.