Tidtagarur

Broncos Test

Ett Broncos test är ett test som visar din maximala aerobiska hastighet och har därmed inte alls med Denver Broncos att göra. Bronco testet uppfanns på Nya Zealand och handlar i stort om att springa intervaller. Det testar uthålligheten och är vanligt förekommande inom lagsporter så som fotboll, rugby och hockey. Sammanlagt innebär testet löpning på 1 200 meter, med intervaller om 20, 40 och 60 meter.

När Broncos testet utförs ska personen först springa 20 meter och sedan tillbaka, sedan 40 meter och tillbaka och sist 60 meter och tillbaka 5 gånger. De ska springas så snabbt som möjligt för att ge ett rättvisande resultat.

Används testet inom amerikansk fotboll?

Det finns inga uppgifter om att Bronco testet används inom NFL och därmed kan vi anta att det inte är någonting Denver Broncos sysslar med. Testet har dock använts av flera kända rugbyspelare för att testa deras uthållighet och fart.
På vår sajt ligger dock inte hela fokuset på sport utan vi har också fokus på god mat och dryck på barer och restauranger inspirerade av Broncos. När du är på en av restaurangerna kan du alltid betta på sport eller spela casinospel i mobilen.

Broncos test och andra fitness-test

Det finns en del andra fysiska test som också kan användas inom rugby och andra sporter. Nedan kan du se exempel på några av dem:

  • WAT-test (Welsh Anaerobic Test)
  • MFITS (Metabolic Fitness Index for Team Sports)
  • 10x100m – springa 10×100 meter utan stopp

Prova testet hemma

Det är inte så svårt att genomföra ett Broncos test och du kan i princip göra det varsomhelst där det finns tillräckligt med plats. Det enda du behöver är koner eller dylikt att sätta ut vid 20, 40 och 60 meter.
Du behöver förstås någon som tar tiden på dig också och vanligtvis tar det 5-6 minuter att slutföra testet, men det beror naturligtvis på din träningsnivå. För att få ditt resultat i m/s finns en ekvation som varierar beroende på om du väger över eller under 100 kg.