Broncos Stockholm och Denver Broncos

Broncos i Stockholm och Denver Broncos – Vad har de gemensamt?

Det finns många anledningar till att en restaurang väljer namnet Broncos. Det kan antingen vara att restaurangen är inspirerad av det amerikanska fotbollslaget Denver Broncos, eller så kan det helt enkelt vara av en helt annan orsak. Bronco är den amerikanska benämningen på vildhäst, vilket medför att en broncos restaurang ofta har ett vilda västern tema. Broncos i Stockholm som låg på Tegnérgatan har nu blivit Bistro Leoparden som specialiserar sig på napolitanska pizzor.

Inspirerad av Denver Broncos

Restaurangen Broncos i Stockholm är inspirerad av det amerikanska fotbollslaget Denver Broncos. Även om amerikansk fotboll inte är lika stort i Sverige som i USA finns det ett intresse här bland sportintresserade. Denver Broncos är ett av de populäraste lagen i NFL med fans över hela världen. Deras supportrar känns igen genom att de ofta bär orange ”merchandise”, vilket är lagets officiella färg. Broncos har dessutom vunnit tre Superbowls, vilket är motsvarigheten till Stanley Cup i ishockey.

Trots att restaurangen Broncos inte finns kvar så finns det gott om sportbarer och restauranger i Stockholm, även om idag inte finns någon restaurang som är inspirerad av just fotbollslaget från Denver. Men vem vet, det kanske dyker upp en eller annan i framtiden. Tills dess får vi hålla tillgodo med restauranger som O´learys, Texas Longhorn med flera.

Broncos i Stockholm är idag ett minne blott

Broncos restaurang var väldigt populär och hade fullt med positiva recensioner över hela nätet. Varför den stängde låter vi vara osagt, men vill du ha det näst bästa kan du som sagt besöka Texas Longhorn. Även om ett av de bästa college-lagen inom amerikansk fotboll heter Texas Longhorns, så är inte det inspirationen till denna restaurangkedja. Ägaren och grundaren Philip Huntzinger saknade helt enkelt ett riktigt amerikanskt steakhouse när han flyttade till Sverige.

Vill du lära dig spela amerikansk fotboll i Stockholm, eller se en match, kan du joina Stockholm Mean Machines. De spelar i superserien och har tagit 10 SM-guld och vunnit serien 7 gånger. De har både ett dam- och ett herrlag, och håller till på Zinkendamms IP. Har du inga skydd kan du hyra dessa av Mean Machines, vilka verkar vara säkrare än dagens Bitcoinvärde.

Rolig fakta om Denver Broncos

Broncos i Stockholm var, som du säkert märkt, inspirerad av laget Denver Broncos. Så här får du lite rolig fakta om Denver Broncos. De gick med i ligan AFL i 1959. I deras absolut första match slog de Boston Patriots med 13-10. Då klubben saknade pengar spelade Broncos sina två första säsonger i gamla slitna matchställ, som de fick efter en All-Star college match. De har kommit en bit sedan dess.

Eftersom Denver ligger högre än de flesta andra NFL-städerna, beter sig bollen lite annorlunda när lagen möts på Broncos hemmaplan. Tack vare höjdskillnaden flyger bollen ca 10 % längre än vanligt när den sparkas.