Toscana pasta grill: mysig atmosfär & välsmakande om ofullkomlig mat på nya kairo uteplats

De senaste fem åren har det skett öppnandet av dussintals dining komplex som har omdefinieras mat i Kairo. Den nyaste dining zon för att öppna kommer i form av Patio i New Kairo, där vi besökte nya självutnämnda pasta och grill specialist, Toscana.

Toscana ligger på andra våningen, har en italienska landsbygden känsla med färg målat glas, pergolor och lågt hängande lyktor definierar inomhus. Området utomhus behåller den italienska landsbygden atmosfär, men med en mer rustik känsla tack vare stenklädda väggar samt trä stolar och bord.

Efter att ha tagit våra platser, var vi hälsade med en välkommen bröd korg med olivolja och ost dip. Kommer i tre färger – beige, orange och grönt – krispigt bröd fungerat \ bra med salta ost dip och var en bra start för vår måltid framöver.

Efter att ha gått över arbetade menyn gick vi med kryddig potatis Skillet (45LE) som förrätt och rökt Turkiet Chicken (70LE) och Triple sås biff (120LE) som våra elnätet, tillsammans med några italienska Soda med vattenmelon (23LE) och Strawberry Milkshake (20LE).

Femton minuter senare kom våra aptitretare i ett stekhett stekpanna spricker med aromer och naturläkemedel dofter. Består av kuber av rostad potatis täckt med nötfärs och toppad med ett täcke av sliskig ost, potatisen hade en härlig härmed smak som fungerade bra med resten av ingredienserna i skålen. Stekpannan var extremt varmt, vilket gav nötfärs en rökig eftersmak som integreras väl med kryddighet och skärpan i osten.

Flytta på elnätet kom rökt kalkon kyckling med en sida av pommes frites, liksom fettuccini pasta med cheddarost sås. Tyvärr, med de två stekt kycklingbröst fyllda med kalkon och cheddarost, och sedan toppade med ännu mer ost, ost smak övermannades nästan allt utom hönan och gav Turkiet en liten eftersmak.

Fettucine pasta, å andra sidan, var väl kokta och dränkt i en sliskig smält cheddarost och täckt i ost spån som fungerade bra med den övergripande smak, även om det var lite tungt. Frites var en trevlig kompletterande sida om det inte ge något unikt till plattan.

Består av fyra stycken väl gjort biff var dränkt i en av gorgonzola ost, peppar, grill och svamp såser, stek grillad till perfektion /

Gorgonzola ostsås gav nötkött en distinkt smak som var både salta och aromatisk, medan pepparsås hade en överväldigande kryddighet till det som fungerade bra med nötkött; Samtidigt barbecuesås gav en syrlig bakgrund och svamp sås hade en välsmakande eftersmak. Men en sido ris som medföljde skålen hade minimala smaksättning och var lite torr.

Med en antydan till vattenmelon och en skvätt grädde, italienska soda var uppfriskande och fungerade bra med våra tallrikar, som för Strawberry milkshake, hade en mjölkaktig konsistens med en sirapsliknande smak som lämnar en jordgubbe eftersmak efter varje klunk.

För vår dessert vi beställde Nutella och hasselnötter Pizza (60LE), vilket kom som en medelstor pizza med en tunn skorpa toppas av Nutella tillsammans med några krossade hasselnötter, kokosspån och florsocker. Även om det såg ganska lovande, pizza hade en besvikelse kryddig skorpa som det var segt som var precis lika svårt att klippa som det var att bita och tugga.

Som helhet vårt besök i Tuscany var ganska trevlig. Även om vissa smaker föll kort – särskilt Nutella pizza – vi har haft hemtrevnad i restaurangen och vi kan definitivt se potentialen i sina rätter. Är det att presentera något nytt eller unikt? Nej, inte riktigt, men det har potential att bli en fast favorit bland diners.

Categories: Mat bar