Gulsot och livsmedels Poisoning- Huskurer

Gulsot är en gulaktig pigmentering av huden, de konjunktivala membranen över sclerae (ögonvitorna), och andra slemhinnor orsakade av hyperbilirubinemi eller ökade nivåer av bilirubin i blodet. Gulsot ses ofta i leversjukdom såsom hepatit eller levercancer. Det kan också indikera leptospiros eller obstruktion av gallvägarna, exempelvis genom gallsten eller pankreascancer, eller mindre vanligt är medfödd i ursprung.

Gulsot är inte en sjukdom i sig utan är ett symptom på någon annan sjukdom. Det är nödvändigt att följa en riktig kost under gulsot. Det är viktigt att förse kroppen av värdefulla näring den behöver vid sjukdom. Generellt en kost rik på komplexa kolhydrater, låg fetthalt och ge tillräckliga mängder av proteiner föreslås att följa under jaundice.A diet med låg eller ingen fetthalt är lämpligt i gulsot som under gulsot leverceller skadas och lever inte kan nedbrytnings fetter . Levern är också den plats där nedbrytning av proteiner sker också, så var försiktig om intaget av protein också. Detta betyder inte att du helt undvika protein är protein som är nödvändigt för regenerering av leverceller men använder den måttligt.

Mariekex, arrowrot och glukos kex kan ätas utan alla rika cookies undvika. Stekt mat och mellanmål objekt som chips, blandningar etc ska helt undvikas. Måltider inklusive gröt eller spannmål och mjölk, kan idli ges. Ris, bröd, mjuka chapatti eller vete kanji kan vara hade vid måltider. Massor av mjuka kokta grönsaker som potatis, morot och blomkål måste också ätas, eftersom det finns ett särskilt behov av vitamin B och C för återhämtning. Mjuka kokta ägg, förvrängd eller pocherat kan vara given.To underlätta vattenbalansen i kroppen färska juicer av apelsin, sockerrör, citroner och morötter kan ges från tid till annan. Man bör ta fullständig vila och bör dricka vatten med citron regelbundet.

Nedan är några enkla hem rättsmedel för leversjukdomar:

  • Aloe vera, gurkmeja, lakrits och andra jämförbara örter är också betraktar som utestående lever fastighets åtgärder.
  • Ofta har spearmint saft blandad med socker i tio dagar är en enda av de mest användbara organiska botemedel för lever Svårigheter resultera i leverförstoring.
  • Tidskrävande apelsinjuice extraherad från två apelsiner är mycket fördelaktigt i att tappa Lever Svårigheter naturligt. Detta lever vård normal åtgärd måste ansluta sig till dag till dag på fastande mage minst fem till sju dagar.
  • Att förvärva en kopp kärnmjölk blandat med lite rostade och krossade kummin och en nypa salt är en enkel av de största fastighets botemedel för lever onda normala terapi.
  • Grind papaya frön i en juice och blanda med limejuice, ta varje dag i trettio dagar för att behandla härdning av levern.

I denna tid när du äter ute på restauranger och hotell, händer matförgiftning nästan varje dag. Även vid hem vi äter konserver och mat som förvaras i kylskåp i flera dagar, vilket också orsakar matförgiftning. Det är nödvändigt att äta färsk mat för god hälsa och att undvika att äta utanför utan att se till att maten äts tillagas med färska livsmedel.

Nedan är några hem rättsmedel för matförgiftning:

  • Ta 1 tsk vallmofrön, 1 tsk ätbart gummi, en tsk kardemumma pulver, 1/2 tsk muskot (jaiphal) pulver, och 2 tsk socker, och mala till pulverform. Ta detta pulver var 2 timmar.
  • Blanda 2-3 msk basilika (tulsi) extrakt i en halv kopp färsk ostmassa. Lägg liten mängd svart salt och svartpeppar till den. Ta detta 3-4 gånger om dagen. Detta kommer att ge dig snabb lindring från kräkningar, svaghet och smärta i kroppen.
  • Förbered en örtte av mynta, hallon, kamomill och björnbär för behandling av matförgiftning.
  • Ta en rå papaya, riv den eller skär den i små tärningar. Ta 1-2 glas vatten och tillsätt papaya till den. Låt koka i 15-20 minuter, avlopp blandningen och dricka det. Ta denna blandning 2-3 gånger om dagen. Det är naturligt och mycket effektiva i matförgiftning.

• Ta liten bit ingefära och göra sin pasta genom att blanda kärnmjölk. Ta detta 2-3 gånger om dagen. Patient som lider av matförgiftning kan också ta ingefära extrakt tillsammans med citronsaft för att få snabb lindring från kräkningar och illamående.

Categories: Mat bar