GNLD Produkter för C-vitaminbrist

GNLD produkter kan hjälpa till med en hel del av symtomen vid C-vitaminbrist. Människor har i allmänhet en brist på vitamin C när de konsumerar mindre än 75 milligram av denna viktiga vitamin. Följande är de kända symptom som observerats hos människor som är C-vitamin brist:

– blödande tandkött

– näsblod

– torrt hår plus spotta ändar

– dålig matsmältning

– försvagat immunförsvar

– blåmärken lätt

– långsam sårläkning

– grov torr hud

– Trötthet

– torrt hår

 

Vad orsakar C-vitaminbrist

C-vitaminbrist orsakas inte bara genom att inte äta C-vitamin rik mat. Det finns andra faktorer som kan bidra till förlusten av denna viktiga vitamin i kroppen. Kom ihåg att askorbinsyra är i grunden vattenlöslig. Även om det kan lagras i kroppen, är den mänskliga kroppen i sig inte så effektivt att lagra den.

En bidragande orsak till en brist på vitamin C är regelbunden konsumtion av högt förädlade livsmedel. Observera att vissa bearbetade livsmedel kan innehålla en mängd av detta vitamin, men det är oftast inte tillräckligt. Den mänskliga kroppen behöver en konstant tillförsel av askorbinsyra. Detta innebär helt enkelt att man ska fylla sin kroppsliga utbudet på en regelbunden och om möjligt på en daglig basis.

Notera att bearbetnings livsmedel rika på askorbinsyra reducerar mängden av vitamin C som man kan erhålla från naturliga källor. Detsamma gäller om C-vitamin rik mat är som utsätts för luften eller när de är i konserverad form. Observera att användning av acetylsalicylsyra, preventivmedel, steroider, antibiotika och smärtstillande medel hindrar kroppens upptag av vitamin C.

De bästa källorna för detta vitamin är naturligtvis råa frukter och grönsaker. Dessa naturliga livsmedel källor inkluderar paprika, tomater, potatis, jordgubbar, citrusfrukter och broccoli. Kom ihåg att äta dem färska och inte behandlas för att få den maximala mängden askorbinsyra.

 

Vitamin C Hälsofördelar

Eftersom oxidation är en hämmande faktor för att uppnå optimala nivåer av detta vitamin, människor ibland kallar det en bräcklig näringsämne. Matberedning reducerar ensam mängden askorbinsyra som man kan utnyttja. Det viktiga är därför att regelbundet ta in en vanlig mängd av detta vitamin.

 

Detta vitamin är viktigt i processen för att producera kollagen, som hjälper huden att behålla sin elasticitet och att det ser yngre ut. Det har antioxidant egenskaper samt stärka immunförsvaret. Ett regelbundet intag av askorbinsyra minskar ens risken för stroke och hjärt-kärlsjukdomar.

 

Vitamin C Överdosering

Notera att experter säger att det inte är möjligt att få för mycket av detta vitamin. Men i 2002, den brittiska expertgruppen för vitaminer och mineraler gjorde en rekommendation av 1000 mg C-vitamin per dag, som är baserad på en studie tidigare.

 

Vitamin C Rich GNLD produkter

GNLD erbjuder Neo-C Tugg C och Tröskelvärde Controlled Vitamin C som produkter som är rika på askorbinsyra. Produkten i tuggbar form är bra för barn även om det också kan konsumeras av äldre människor. Den andra produkten som nämns är mer lämpade för vuxna. Båda dessa GNLD produkter ger de rekommenderade mängderna av askorbinsyra för dagligt bruk.

Categories: Mat bar